Talvipäivän seisaus, taakse jää…

Kun päivät antavat taas hienoisen lupauksensa pidentymisestä, jätämme taakse pimeimmät illat ja helmikuun hankikantojen kautta odotamme kevään hiirenkorvia. Joulun alla on hyvä katsoa taaksepäin, mitä saimme aikaan ennen kuin vuosi vaihtuu seuraavaan.

Taotao
Taotao keskittyi tokoon, edellisen kurssien annin ja talven treeniporukan kanssa Taon tunnistusnouto rakennettiin alusta ja puuttuvien EVL liikkeiden  saloja opeteltiin tokoporukkamme auttamana. Tao starttasi luokan huhtikuussa. Kesä vietettiin tiksin nurmella ja varikolla liikkeitä lisää hioen.

tao_toko_huhtikuu2012

Kesäkuussa Tao leireili lähinnä hangaroundin osassa, kävi paimenaitauksessa tarkistamassa jäikö mitään takaraivoon vuoden 2009 paimentaipumustestin ensimmäisestä kohtaamisesta lampaiden kanssa. Veteraani luokka startattiin Suomen Briard ry:n erikoisnäyttelyssä, sijoittuen veteraaninarttujen toiseksi. Tokon rotumestaruuskokeeseen Tao osallistui samana viikonloppuna, mutta tästä kokeesta ei jäänyt virheitä enempää jälkipolville kerrotavaa. Tokossa oli tarkoitus tavoitella enemmänkin loppukesästä koesuorituksia, ja niistä ainokainen täytti tavoitteen ehjän rivin suhteen.

Taon terveys keskeytti koesuunnitelmat eikä kasvaimen poistoleikkauksen parantuminenkaan mennyt ihan niin kuin strömsössa. Tao onkin saanut olla sen jälkeen enemmän oloneuvoksen osassa, tehden talvikauden alun hallitreeneissä yksittäisiä tokoliikkeiden harjoitteita ja temppuja mielen virkeydeksi.

Peppi
Pepin mukana koiraharrastukseeni tuli uusi ja tuntematon ala, paimennus. Tämä on jokseenkin vienyt mukanaan. Koiran kasvu ja kehitys kuin kaikki matkan tuoma oppi on ollut antoisaa.

pep_toukokuu2012

Yhtä lailla yhtä antoisaa on ollut matka, jossain määrin samoilla perusajatuksilla kuin paimennus, Pepin tottelevaisuuden opettaminen. Peppi osallistui tokon rotumestaruuskokeen avoimeen luokkaan, kesäleirille varsinaisen koulutettavan virassa, erikoisnäyttelyyn, paimennuksen ranch-kisoihin ja suoritti hyväksytysti BH kokeen kuin koiran luonnetta tuli MH-kuvattua.

Yhtä lailla maasto-osuus, jälki, kaivettiin loppukesästä naftaliinista ja kesän käännyttyä syksyyn on koiran kehittyminen lajeissaan vain kiristänyt tahtiaan sekä yhteinen sävel alkanut soimaan paremmin.

Kuka meistä tunteja laskisi 🙂 , mitä se on vienyt, koska ihminen on perillä ollessaan matkalla.

Vuoden lähentyessä loppuaan täytyy kuitenkin aina kiittää kanssaharrastajia pyyteettömästä avusta, ajasta ja hyvistä treeneistä. Ja yhtä paljon monista hetkistä, joita on kuin karvoja nurkissa, saharan hiekasta, Véndomen seikkailuista, puhutuista minuuteista (vai tunneista?) tärkeiden (?!) asioiden äärellä…

joulukortti

Hyvän joulun toivotukset lähtevät meiltä kaikille – olkoon tuleva vuosi kaikille antoisa ja unelmien täyttymistä täynnä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s