Kesä täynnä turreja :)

Suomen Briard ry:n kesätapahtumista 2/3 on osallistuttu onnistuneesti lävitse. Uusia briardeja on päästy näkemään ja harrastajia tapaamaan. Kivaa! Syyskuuhun jää vielä parit tsembalot, joissa toivon olevan yhtä runsaslukuinen osanotto kuin näissä aiemmissakin.

Kesäkuun viimeinen sunnuntai vietettiin turrien kanssa paimenessa Somerolla. Oli kiva nähdä uusia kuin vanhojakin briardeja lampailla. Pepille päivä ei ollut paras, mutta loppuun sinnittelimme ranch-radan uudelleen läpi ja haimme kokemuksia lisää ohjaajalle pellolla työskentelystä.

IMG_4943
kuva: Henna Lindell

Lisää kuvia paimenpäivästä löytyy:
http://karvamopot.1g.fi/kuvat/Turripaimen+2013/

Sekä Hennan ja Jannen kuvat:
http://hirosini.kuvat.fi/kuvat/Paimennus+30.6.2013/

Viime viikonloppuna vietettiin briardien päätapahtumaa Järvenpäässä, Vanhankylän kartanolla. Perjantai-iltana roudattiin tavarat paikalle ja rakennettiin kehät. Yli roturajojen menevät kiitokset avusta Anulle, joka hoiti pakettiauton käyttöömme ja kuskasi tavarapaljouden kanssani paikalle, kuin Suville ruutunauhoista! Sekä tietysti kaikille briardisteille, jotka auttoivat tapahtuman talkoilussa kokoon. Lauantaina herätys soi klo 0430, koska toimitsemani rotumestaruus tokokoe starttasi anivarhoin klo 0730. Kokeen tuomaroi erittäin mukava Riikka Pulliainen ja liikkuroi Saana Haarma.

Suorituksia ja suoritustapoja nähtiin briardimaiseen tapaan laidasta laitaan, onnistumisia oli ilo seurata – hyvin koulutettuja koiria, joka toi alemmista luokista komeita ykköstuloksia. Isot tsempit kaikille myös jatkoon :).

Kokeen jälkeen pyörähti aikataulussaan käyntiin erikoisnäyttely, jossa Norjalaiselle kasvattajatuomarille Wera Hübenthalille oli ilmoittautunut ennätykselliset 77 briardia, Wau! Omien koirien osuus päivässä oli nukkua takaluukussa, ja käydä välillä uimassa Tuusulanjärvessä, mutta Huuhaa eli Hooligan du Manoir Noble kävi esittelemässä aikuistuneen runkonsa tuomarille arvosanalla excellent.

IMG_8265

Omia, kohtuullisen epäonnistuneita otoksia vastavaloon lisää täällä:
http://karvamopot.1g.fi/kuvat/Erikoisnäyttely+2013/

Ja Tanskan Tuulan sekä Purasen Harrin kuvat purkautuvat pikku hiljaa tähän osoitteeseen:
http://kannusruohon.kuvat.fi/kuvat/Näyttelyt+Shows/Järvenpää+6.7.2013/

Sunnuntaina saivat omatkin osallistua, kun briardien leikkipäivän koulutti läpi Anu Vehviläinen. Taattuun tapaan Anun kiskoessa rautalankaa meille suoraksi, uskon että jokaiselle jäi jotain vinkkejä takataskuun. Toivottavasti näemme kaikki uudestaan leirillä Uuraisilla!

Peppi sai tehdä tottista leikkimisen sijasta, ja ensi alkuun neiti lämmitteli henkilöryhmällä. Ryhmässä itsessään oli hankalampi vain Nooran istuma kulma (Peppi oli viikonlopun aikana taas niiiiiiin onnellinen briardi, heittäytyessään tyystin pennuksi jakaessaan rakkaudentunnustuksiaan kasvattajalleen, jonka syli on edelleen pienen tytön mielestä aivan ihana). Peppi teki muutenkin tottikset hyvässä tilassa ja avasi itsensä erinomaisesti haukkumaan. Ryhmän jälkeen virvottiin taas estenoutoa, ja sen paluuta. Tällä kertaa apuohjaajat esteen molemmin puolin saivat Pepille viimein onnistuneen toiston.

pep_hyp
kuva: Henna Lindell

Toiselle kierrokselle edelleen hyppy, joka tuli nyt mennen tullen ensimmäiseen yrittämään ja eteenmeno, jossa koira lähti alkuun epävarmasti, mutta nähtyään pallonsa pinkoi pallolle – välissä vähän leikkiä jalkapallolla ja hetsillä uusi eteenmeno. Peppi oli onnellinen ja kovasti vielä illalla kotona sitä mieltä, että nyt kyllä leikitään lisää!

pep
kuva: Henna Lindell

Lisää kuvia:
http://karvamopot.1g.fi/kuvat/Leikki+2013/

Ja vielä lisää:
http://hirosini.kuvat.fi/kuvat/Briard+leikkipäivä+7.7.2013/

ps. Maanantai starttasi Taon vesiripulilla, toivottavasti menee pian ohi eikä saa mummua huonoon kuntoon. Vatsavaivaa kuuluu olleen liikkeellä.

pss. Vielä linkki Pian leikityspäivän kuviin:
http://pirpanat.kuvat.fi/kuvat/Treenit+ja+muuta+yleistä/Leikityspäivä+7.7.2013/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s