Helteiset treenit

Paimenessa Pepin teema on ollut häkitys, häkitys ja häkitys. Ohjaaja on kokenut ahaa elämyksiä, mutta toisinaan silti toteutus kusahtaa pahemman kerran. Toisinaan se on myös onnistunut ja ainakin ajatus siitä kuinka se tulisi tehdä on selkeä. Sitten vaan vielä saisi koulittua ja ohjattua koiraa yhtä selkeästi. Huomattavasti nopeammin Peppi on oppinut treenin jälkeisen uiui! sanan, jolla saa lähteä paahtamaan kohti lampea, usein bordercollieiden perää pitäen.

Heinäkuun ehkä kuumin viikko vietettiin Pepin kanssa maalimiesleirillä Lapualla. Peppi sai matkakaveriksi Pätkän ja Tao jäi kotiin pitämään torppaa pystyssä.

pep_mmleiri1
kuva: Henni Lehtiranta

Peppi sai treenata ja yrittää perusvietinvaihtoa keskiviikosta perjantaihin, välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Mielenkiintoista päivien anti kaikin puolin oli ja Pepin kanssa reissaaminen oli paljon helpompaa kuin koko lauma mukana. Tällä kertaa se jo pysyi kevythäkissäänkin.

Päiväohjelman lisäksi saatiin tottistella Anun silmän alla. Käytiin varmaan molemmat yhtä syvissä alhoissa, mutta kolmanteen treeniin lauantaina unohtui jo edellisten sukellukset ja sieltä se koira nousi nykyiselle tasolleen (ehkä ohjaajakin). Vieraskenttätreeniä tarvitsisi niin koira kuin ohjaajakin lisää.

Leirin jälkeen ja muutama ennen sitäkin on ajettu rytinällä jälkiä. Ne on olleet niin vaiherikkaita, että vakaasti tuntuu että aika loppuu ennen syyskuuta kesken, mutta ei nyt vielä luovuteta. Esineruutua on saatu yksi alle vieraalla apparilla, sekin on siis kesken, niin kesken.

pep_mmleiri2
kuva: Henni Lehtiranta

Jälkien lomaan on ajettu muutamaan otteeseen Somerolle, joista leirin jälkeinen treeni lampailla oli huikea. Seuraavat kaksi sitten taas maan tasolle palautuskokemuksia, Pepin intoutuessa jälleen käyttämään liikaa voimaa ja liian kapeaa kaarta. Harvemmin se lauma niin pysyy kasassa ja koira joutuu tehdä tuhat kertaa enemmän töitä. Tyhmä.

Viikolla päästiin Tiian kanssa pitkästä aikaa ampumaan ja näissä voi sanoa edistystä tulleen. Samaa jatkettiin nyt viikonloppuna ja nyt aletaan saada ääneen viettinousu lahoamisen sijasta. Kohta alan uskaltaa lisätä ampumisen myös paikkamakuuseen. Koska appareita oli matkassa päästiin myös koulimaan hyppynoutoa ja koulutus tuotti tulosta :). Kaikin puolin hyvät treenit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s