1-luokka

Pepille oli ilmoitettu viikonlopulle kaksi starttia, joten hyväksytyn esikokeen jälkeen sunnuntaina startattiin ykkösluokka. Muistui taas miksi olemme harjoitelleet ja harjoitelleen häkistä poisottoa, siksi että siinä kohtaa on meillä aina niin hyvät saumat pilata koko loppusuoritus.

Tuomari kertasi säännöt mitä koiralta hyväksyy, yksikin aitaan päin juokseminen – on peli poikki, kerran saa hakea lauman haltuun, jos se hajoaa uudestaan – on peli poikki jne.

Rata oli käänteinen verrattuna perjantaihin ja sisälsi toki esikokeeseen verrattuna enemmän tehtäviä. Peppi haki lampaat isossa aitauksesta hyvin ja vartioi rauhallisesti sen aikaa, kun merkitsin yhden lampaan. Portillekin vielä kuljettiin ajatusten mukaisesti, mutta häkistä tullessa tehtiin meidän perusvirhe – Pepillä tulee liian kiire pysäyttämään ja se livistää käskyn alta, lauma jakaantuu osan jäädessä aitaukseen ja osan ollessa ulkona. Meidän (toim.huom. ohjaajan) kiihtyvyysongelma tuli esiin myös samantien ongelmien alkaessa ja sitten siinä on kaksi yliyrittäjää sekoilemassa keskenään. Ulkona olevat martat saatiin hallintaan ja palattiin häkkiin hakemaan loput lampaat, jotka sitten yhdessä tuumin karkasivat laitumelle.

Siinä lampaita hakiessa laitumen metsän reunasta ehtii ajatella tovin jos toisenkin samalla kun tarkkailee miten lampaat suhtautuvat lähetymiseen. Laumassa oli niin aikuisia lampaita kuin karitsoja ja karitsat väistävät koiran lisäksi ihmistä. Tiesin että voin keskeyttää saman tien, jos lampaat väistävät minua lähestyessä enkä pääse niitä tarpeeksi lähelle.

Lähestyminen kuitenkin onnistui ja pääsin etäisyyksille josta Pepin pystyi laittamaan sen koulutustason mittaiselle hakukaarelle. Lampaat saatiin mukaan ja alkoi kova kipittäminen kelloa vastaan loppu radan aikana. Metsän reunasta kulkiessa lampaiden veto lähtöpisteeseen oli vahva, sain Pepin kuitenkin ajamaan vasenta laita puolta ja pääsimme laidunnusalueelle. Laidunnusalueella koira kiersi laumaa hyvin sillä välin, kun irroitin lampaan merkin. Vartiointikin laidunnusosiossa vielä sujui, mutta haltuunottokaari oli huono. En tiedä miksen lähettänyt koiraa lennosta kaarelle, jolloin se tekee pulleammat kaaret vaan jaloista, jolloin Peppi menee aina aivan liian tiukasti.

Kuja saatiin sujumaan hyvin, kunhan ensin sain koiran asemoitua sopivaan aja-kohtaan. Portin edelleen hyvin. Tieosuuden alkaessa meille ilmoitettiin aikaa olevan kaksi minuuttia jäljellä. Taas tossua toisen eteen, nyt jo vähän riskillä, että kohta minun ohitseni juoksee letkana viisitoista lammasta. Ei juossut, sain tien kulmaankin Pepin siirrettyä pysäyttämään ja kulma meni hyvin. Uudelleen häkityksessä hätäilin, kun Peppi meinasi ottaa käskyn vastaisen suunnan ja otin koiraa karvoista estääkseni vasemman. Tarvitseeko sanoa ettei koiraan saisi koskea kokeen aikana? Tästä huolimatta lampaat saatiin häkitettyä ja olimme saaneet radan suoritettua, aikaakin jäädessä jäljelle kolme sekunttia.

Häkki (max 25p.)
vartiointi 8p.
häkistä otto 1p. (ei kerralla kaikkia lampaita, lampaat karkasivat)
uudelleen häkitys 5p.
Ohitukset (max 10p.)
portti/ränni 9p. (kovat käskyt)
Kuljetus ja ohjaaminen (max 20p.)
tie 7p. (työntää lampaat liian lähelle)
laidunnus 7p. (koira kääntyi katsomaan ohjaajaa, levoton haku)
Toimintatavat (max30p.)
käskyt ja tottelevaisuus 6p.
aktiivisuus 6p. (levotonta, ohjaaja koski koiraan)
yht. 49/75p.
Arvosana: Hyvä

Leuka rintaan ja ensi kesänä uusi yritys!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s